Могеріні проведе консультації з п'ятьма главами МЗС щодо України та Сирії

Могеріні проведе консультації з п'ятьма главами МЗС щодо України та Сирії

Укрінформ
У неділю Париж стане місцем проведення неофіційних консультацій між високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні та міністрами закордонних справ Франції, Німеччини, США, Великої Британії й Італії.

Зустріч розпочнеться об 11:00 за Києвом у приміщенні МЗС Франції і триватиме до 13:15, повідомили власному кореспонденту Укрінформу у зовнішньополітичному відомстві Франції.

«Це неофіційні консультації між європейськими та американськими партнерами, які будуть обговорювати широке коло питань, в тому числі й ситуацію в Україні», - зазначив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

За його словами, консультації розпочнуться вранці неділі під головуванням французького міністра Жана-Марка Еро та за участю міністрів Франка-Вальтера Штайнмаєра (Німеччина), Паоло Джентілоні (Італія), Філіпа Хемонда (Велика Британія), держсекретаря США Джона Керрі та Могеріні. 

«Учасники консультацій планують обговорити ситуацію в Україні, а також в Сирії, Лівії та Ємені», - додав дипломат. 

За результатами зустрічі о 13:15 міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро проведе прес-конференцію, у ході якої дасть відповіді на запитання журналістів.

Напередодні під час зустрічі в Парижі з міністром закордонних справ Нідерландів Бертом Кундерсом глава французької дипломатії заявив, що Франція продовжить «докладати зусиль для сталого рішення, яке передбачає реалізацію Мінських домовленостей». «Ми підтримуємо реформи в Україні, які необхідні для забезпечення майбутнього цієї країни», - сказав французький міністр. Крім того, він заявив, що Париж у контексті мирного врегулювання в Україні очікує на поступки як з боку Москви, так і з боку Києва. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що головною темою зустрічі глав закордонних відомств у Парижі стане обговорення ситуації в Сирії перед майбутньою зустріччю в Женеві. Про це у Вашингтоні повідомив офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-