У Пакистані нарешті заборонили дитячу порнографію та торгівлю дітьми

У Пакистані нарешті заборонили дитячу порнографію та торгівлю дітьми

Укрінформ
У Пакистані ухвалили закон про покарання за сексуальне насилля щодо неповнолітніх, торгівлю дітьми і порнографію.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty.

"Сенат Пакистану ухвалив законопроект, який вперше передбачає кримінальну відповідальність за насильницькі дії сексуального характеру щодо неповнолітніх, торгівлю дітьми та порнографію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зміни до кримінального кодексу, які вступлять в силу після ратифікації президентом, також підвищують вік кримінальної відповідольності з 7 до 10 років.

Відповідно до законодавства, сексуальні зазіхання тепер будуть каратися позбавленням волі на термін до семи років. Раніше незаконним в країні було тільки згвалтування.

Крім того, за дитячу порнографію, яка досі в законі не згадувалась, каратимуть сімома роками позбавлення волі й штрафом у 700 тисяч рупій (близько 7 тисяч доларів).

Також нова поправка передбачає кримінальну відповідальність за торгівлю дітьми в Пакистані. Раніше торговців людьми в Пакистані карали, якщо вони вивозили дітей за кордон.

«Це дуже важливий крок для реалізації зобов'язань Пакистану щодо Конвенції про права дитини», – прокоментувала нові законодавчі зміни представник ЮНІСЕФ із захисту прав дітей Сара Коулман.

Нагадаємо, у серпні минулого року Пакистан опинився у центрі скандалу з педофілією, коли були оприлюднені сотні порнографічних відео за участю дітей в провінції Пенджаб. Влада тоді заарештувала близько 20 осіб, але покарання на той час закон передбачав лише за згвалтування і гомосексуалізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-