У підтопленому таборі між Македонією та Сербією застрягли сотні мігрантів

У підтопленому таборі між Македонією та Сербією застрягли сотні мігрантів

Укрінформ
Через закриття балканського маршруту для мігрантів близько 430 людей, в основному сирійці та іракці, залишилися у пастці на землі між Македонією та Сербією.

Мігранти не бажають повертатися в Македонію і не можуть прямувати до Сербії або далі на північ через заборону, інформує Reuters.

"Мігранти, які влаштували табір в полі зору сербських прикордонників, були обурені і збентежені після новин про те, що Сербія, Словенія та Хорватія закрили свої кордони для транзитних мігрантів, блокуючи балканський маршрут", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сильний дощ перетворив їх імпровізований табір з близько 50 невеликих наметів, наданих агентствами з надання допомоги, в трясовину, а денна температура у цій місцевості наразі становить близько 5 градусів за Цельсієм.

Македонська влада стверджує, що мігранти можуть повернутися до табору для біженців, що розташований менш ніж за 1 км в Македонії, проте вони відмовляються.

Агентства з надання допомоги доставляють мігрантам їжу, воду та теплі ковдри. Неподалік близько 1000 мігрантів перебувають у македонському транзитному таборі, розрахованому на 700 осіб. Їх майбутнє є невизначеним.

Нагадаємо, в Австрії заявили, що так званий балканський маршрут до Північної Європи, яким лише за минулий рік скористалися понад мільйон біженців, залишиться закритим, можливо, назавжди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-