Штати стурбовані закриттям у РФ Національного демократичного інституту

Штати стурбовані закриттям у РФ Національного демократичного інституту

Укрінформ
Сполучені Штати висловили занепокоєння у зв'язку із оголошенням у РФ Національного демократичного інституту (НДІ) "небажаною" іноземною організацією та назвали це обмеженням свободи зібрань. 

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у четвер Державним департаментом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко стурбовані рішенням російського уряду щодо визначення Національного демократичного інституту так званою "небажаною" іноземною організацією. Ми не згодні з тим, що НДІ та інші міжнародні громадські організації є загрозою для Росії", - зазначається в документі.

У ньому також підкреслюється, що НДІ "сприяє відкритості та підзвітності в управлінні державою" - принципам, які Росія має прагнути охопити, а не припиняти роботу організації чи змушувати їх мовчати.

"Обмежуючи роботу громадянського суспільства в Росії, закон про так звані "небажані" організації утискає права всіх росіян на свободу зібрання", - підкреслили в Держдепі.

У цьому зв'язку США знову закликали уряд Росії виконати свої міжнародні зобов'язання та просувати права людини й основні свободи, а також припинити обмеження діяльності організацій громадянського суспільства.

Національний демократичний інститут почав роботу на території Росії як неполітична організація наприкінці 1980-х років (тоді РРФСР). У 2012 році офіс НДІ у РФ був закритий. З того моменту інститут продовжив свою роботу з партнерськими організаціями. У своїй роботі НДІ сприяє міжнародному обміну через освітні візити, консультації, семінари, конференції та поширення матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-