Борги Клюєвих у Австрії перевищили 300 млн євро - ЗМІ

Борги Клюєвих у Австрії перевищили 300 млн євро - ЗМІ

Укрінформ
Бізнес братів Андрія та Сергія Клюєвих в Австрії, так звана компанія SLAV AG, має нині 304,81 мільйона євро боргів та починає процес банкрутства.

Про це повідомляє віденський часопис Kurier, передає «Радіо Свобода».

«Загальний борг структури SLAV AG братів Андрія та Сергія Клюєвих оцінюється у 111 811 мільйонів євро, але, на додаток до того, існує 193 мільйони євро з гарантій українського «Промінвестбанку», які пов’язані з торговельною діяльністю бізнесу Клюєвих», - йдеться у статті «Величезна поразка українських олігархів».

SLAV AG тримає 94,18% акцій промислової компанії PrJSC Ukrpodshipnik, 100% американської компанії Active Development LLC, а також української компанії SLAV Management LLC, на додачу з Артемівським металургійним комбінатом.

У понеділок дочірні компанії Клюєвих - SLAV Trade, SLAV Beteiligumg GmbH та SLAV Aero - подали клопотання про початок процедури банкрутства до комерційного суду Відня.

Компаньйони президента-втікача Януковича, як пише газета, обрали Австрію як базу для свого бізнесу, тому що географічне розташування альпійської республіки між Сходом і Заходом пасувало до їхніх планів.

Часопис додає, що, зокрема, доволі підозрілою була діяльність компанії SLAV Тrade, що  входила до ширшої структури SLAV AG, на яку працювало до 4 тисяч співробітників. Ця структура розширилась доволі помітно, і вже давала доволі гарні результати в економічному плані.

Проте, як вказує Kurier, з економічною кризою 2013 року і подальшою анексією Росією українського Криму, справи компанії йшли все гірше. Відсутність можливості позичати гроші у західних банках також серйозним чином підкосила діяльність австрійського бізнесу Клюєвих.

"Обмеження та санкції, накладені США та ЄС на бізнес Клюєвих, призвели до замороження їхніх активів. Все це не лише уповільнило розвиток бізнесу, а й відлякнуло від нього бізнесових партнерів і банки", - зазначає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-