США пообіцяли підтримати Ізраїль після нових ракетних випробувань в Ірані

США пообіцяли підтримати Ізраїль після нових ракетних випробувань в Ірані

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив нові випробування двох ракет іранськими збройними силами, які, за повідомленнями ЗМІ, були проведені із гаслом знищити Ізраїль.

При цьому у США заявили про подальшу підтримку Ізраїлю з метою його захисту від будь-яких загроз, зазначив у середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили повідомлення про нові запуски ракет сьогодні, і, як ми говорили раніше, ми будемо відстежувати цю ситуацію щоб відповісти у будь-який необхідний спосіб - як в рамках ООН, так і в односторонньому порядку", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що поки не може підтвердити інформацію ЗМІ про наявність написів із загрозами по відношенню до Ізраїлю.

"Але, очевидно, що ми засуджуємо всі загрози, спрямовані на Ізраїль, і ми стоїмо разом з Ізраїлем, щоб допомогти цій країні захиститися від усіх видів загроз", - наголосив Кірбі.

Нагадаємо: випробування Іраном ракет 9 березня стало другою серією тестів, проведених Тегераном цього тижня в порушення відповідної резолюції РБ ООН. Як повідомляв Укрінформ, 8 березня у цій країні були проведені пробні пуски нових балістичних ракет, через що Сполучені Штати заявили про намір порушити обговорення цього питання в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-