#FreeSavchenko: У Гельсінкі пікетували посольство РФ

#FreeSavchenko: У Гельсінкі пікетували посольство РФ

Фото
Укрінформ
Активісти української діаспори і фінські активісти провели в рамках акції #FreeSavchenko ходу і пікет біля особняка російського посольства в Гельсінкі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Строго кажучи, акція #FreeSavchenko в тому чи іншому вигляді у нас в Гельсінкі проходить вже не перший день. У неділю теж було хода з центру міста до російського посольства (до 50 осіб). У понеділок ми відкрили виставку «Відкрита Україна», в якій було багато фотографій з Надією. І ось сьогодні знову ходи і пікетування», - розповів Перцев.

Сьогодні, у будній день, людей прийшло менше, ніж у неділю – 25-30 чоловік, в основному це представники української діаспори та фінські активісти. Багато жителів Хельсінкі підходили висловити підтримку. Лунали гасла «Свободу Надії Савченко!», «Свободу українським політв'язням!», «Ганьба російській дипломатії!». Після пікетування буде знову хода – до набережної. Таким чином, акція триватиме близько 4 годин.

Під час минулої акції у неділю були окремі випади від пропутінськи налаштованих людей. Сьогодні ходу й мітинг супроводжує наряд поліції, інциденти на даний момент не зафіксовані. Навпаки, водій машини, яка виїхала з воріт посольства, побачивши пікет, дав задній хід і повернувся.

Нагадаємо, 9 березня по всьому світу проходить акція #FreeSavchenko з вимогою негайного звільнення Надії Савченко, яка почала сухе голодування під час судилища над нею у Донецькому міськсуді Ростовської області РФ.

Фото: Facebook/Denis Pertsev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-