Шойгу вирішив купити бойових дельфінів

Шойгу вирішив купити бойових дельфінів

Укрінформ
Міноборони Росії вирішило придбати п'ять дельфінів-афалін, на ці цілі виділено 1,75 млн руб.

Відповідна заявка розміщена на сайті держзакупівель, повідомляє РБК.

У документах йдеться, що виконавець замовлення має поставити військовому відомству двох самиць і трьох самців у віці від трьох до п'яти років, довжина тіл яких становить від 2,3 до 2,7 метра. Зазначається, що афаліни мають бути здоровими і проявляти рухову активність.

У заявці також вказується, що під час вилову дельфінів обов'язково мають бути присутніми фахівці, що забезпечують звільнення дельфінів-афалін зі знарядь вилову, і ветеринар-фахівець з морських ссавців з обладнанням для визначення вагітності самиць і лікарськими засобами для зняття стресу і надання у разі потреби термінової ветеринарної допомоги дельфінам, яких відловили.

Перевезення дельфінів-афалін має здійснюватися вантажним транспортом у ваннах з морською водою і з обов'язковим супроводом ветеринара-фахівця, говориться в заявці.

У березні 2014 року стало відомо, що Севастопольський океанаріум почав підготовку до запуску нових програм в інтересах російського флоту. Повідомлялося, що ВМФ Росії прийме на озброєння бойових дельфінів-афалін і морських котиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-