Нетаньяху пояснив, чому не став зустрічатися з Обамою

Нетаньяху пояснив, чому не став зустрічатися з Обамою

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху вирішив відмовитися від візиту до Вашингтону, аби не долучатися до передвиборних перегонів у США.

Про це повідомили у офісі прем’єр-міністра, передає Reuters.

«Нетаньяху не хотів долучатися до президентської кампанії у США, де кандидати всіляко намагаються виказати свою підтримку Ізраїлю», - пише Reuters.

Водночас, візит віце-президента США Джо Байдена до Ізраїлю, який розпочався у вівторок, 8 березня, триває згідно із раніше узгодженим планом.

Агентство нагадує, що у 2012 році Нетаньяху прийняв на той момент кандидата від Республіканської партії Міта Ромні, що було розцінено як намагання завадити перемозі Барака Обами. Ізраїль тоді відкинув усі звинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок США заявили, що прем’єр Ізраїлю неочікувано скасував свій візит до Вашингтону, хоча запрошення від Барака Обами було направлено йому ще два тижні тому.

Це сталося ще й на тлі того, що стосунки між Ізраїлем та США ускладнилися після підписання у липні міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану. На думку Нетаньяху, представники «шістки» країн-парламентерів проявили слабкість, уклавши її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-