Світ готується до GLOBAL DAY #FreeSavchenko

Світ готується до GLOBAL DAY #FreeSavchenko

Укрінформ
9 березня весь світ долучиться до третьої акції GLOBAL DAY #FreeSavchenko, щоби підтримати народного депутата України Надію Савченко та донести до кремлівської влади вимогу негайно звільнити українку, яку незаконно судять за фейковими звинуваченнями.

Зокрема, українська громада Сполучених Штатів і Посольство України в США в середу проведуть у Вашингтоні одразу два мітинги на підтримку Савченко з вимогою її негайного звільнення з російського полону.

Перша акція, організована Українським диппредставництвом у Вашингтоні, розпочнеться о 3:45 за місцевим часом біля пам’ятника Тарасу Шевченкові. Це буде символічною подією, оскільки акція проходитиме в день народження Кобзаря і  поєднає дві постаті, що уособлюють боротьбу України за свободу та незалежність.

«Нинішнього року ми хочемо присвятити цю подію символу боротьби України за свободу – Надії Савченко – сміливій українській жінці, яка продовжує свій хрестовий похід за справедливість попри серйозну загрозу її життю, а також жорстокі залякування, з якими вона стикається зараз під час її незаконного ув’язнення кремлівським режимом у Росії»,- зазначають організатори на сторінці у Facebook.

Ще один мітинг пройде біля резиденції глави російської місії в США о шостій вечора. «Ми виходимо до резиденції посла Росії у Вашингтоні, щоб підтримати вимоги всіх розумних людей – звільнити Надію Савченко», - наголосили організатори акції.

Не стоятимуть осторонь і поляки. Акція у Варшаві біля посольства Росії у РП розпочнеться о 18:00 за місцевим часом (19:00 за київським).

“Під час акції ми протестуватимемо проти дій російського суду у справі Надії Савченко. Ми також закликатимемо польську владу здійснювати кроки щодо посилення тиску на Росію у зв’язку з цим судовим процесом”, - наголосила  у розмові з власним кореспондентом Укрінформу лідер варшавського Євромайдану, який є ініціатором акції, Наталія Панченко.

Вона додала, що акцію підтримають громадські активісти інших організацій, зокрема товариства “За вільну Росію”, фундації “Відкритий діалог”, польські політики.

Під час акції буде підписано звернення до президента, прем’єр-міністра, маршалків Сейму та Сенату Польщі щодо посилення міжнародного тиску на Москву. “Ми проситимемо не лише продовжити санкції проти Росії, а посилити їх у зв’язку зі справою Савченко”, - наголосила лідер Євромайдан-Варшава.

В мережі Фейсбук свою участь в акції з пікетування посольства Росії у Варшаві на знак протесту проти рішення російського суду у справі Савченко підтвердили понад 250 осіб.

У шести містах Канади у вівторок та середу відбудуться вісім мітингів на підтримку Надії Савченко із вимогою її негайного звільнення з російського полону.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Конгресі українців Канади.

Зокрема, вже сьогодні небайдужі громадяни вийдуть на протести до посольства Росії в Оттаві та Генконсульства в Торонто, а також у центрі Монреаля та Ванкувера.

У середу до протестів у Торонто та Оттаві приєднаються Калгарі та Едмонтон.

Охочих також закликають на знак солідарності із Савченко та як прояв протесту проти порушення її прав урядом Росії дотриматися одноденного посту.

«Конгрес українців Канади закликає міжнародну спільноту тиснути на Росію, аби домогтися негайного та безпечного повернення до України Надії Савченко та інших громадян України, незаконно ув’язнених в Російській Федерації», - наголосили у Конгресі.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін закликав українські організації й тих, хто співчуває по всьому світу, провести третій GLOBAL DAY #FreeSavchenko 9 березня, коли відбудеться засідання суду у цій справі.

Нагадаємо, після несподіваного закінчення засідання в четвер, коли суддя не дав їй виголосити заключну промову, Савченко оголосила «сухе голодування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-