Нетаньяху відмовився зустрітися з Обамою

Нетаньяху відмовився зустрітися з Обамою

Укрінформ
Запрошення відвідати Білий дім було відправлено ізраїльському прем'єру ще два тижні тому, але офіційної відповіді на нього не було - замість цього Нетаньяху розпорядився повністю скасувати свій візит до США.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок прес-секретар Ради безпеки США Нед Прайс, пише Бі-Бі-Сі.

"Ми з нетерпінням чекали можливості провести двосторонню зустріч, і тільки нещодавно ЗМІ дізналися, що прем'єр-міністр вирішив не приймати наше запрошення і скасував візит", - сказав Прайс.

За його словами, твердження ізраїльської сторони про те, що зустріч скасовано, оскільки вона не вкладається в графік Нетаньяху, "не відповідають дійсності".

Під час свого візиту Нетаньяху мав виступити в Американо-ізраїльському комітеті з громадських зв'язків - НКО, яку називають однією з основних проізраїльських лобістських груп у США. Зараз одне із головних питань на порядку денному відносин двох країн - розмір пакета військової допомоги, який найближчим часом повинен бути наданий Ізраїлю США.

Нагадаємо: Нетаньяху послідовно виступає проти підписаної у липні міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану. На думку прем'єра, представники "шістки" країн-парламентерів проявили слабкість, уклавши її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-