Меркель хоче зменшити потік біженців до всіх країн ЄС

Меркель хоче зменшити потік біженців до всіх країн ЄС

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір домагатися разом із партнерами скорочення біженців-нелегалів.

Про це вона заявила у понеділок перед початком у Брюсселі екстреного саміту ЄС і Туреччини. Трансляцію вів сайт Єврокомісії, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми хочемо добитися того, щоб число нелегальних біженців скоротилося не для деяких, а для всіх країн, у тому числі й для Греції. Тому нам треба тверде рішення, при якому ми зможемо реалізувати захист зовнішніх кордонів, що є умовою Шенгену", - сказала Меркель.

Основна тема зустрічі - обговорення плану дій між Брюсселем і Туреччиною, яку глава німецького уряду знову назвала ключовою країною при рішенні міграційної кризи. Без Анкари, за словами Меркель, неможливо вирішити триєдине завдання: подолати причини, що штовхають людей на те, аби залишити свої домівки, і поліпшити умови їх життя в регіоні, знизити число нелегальних біженців і захистити зовнішні кордони Шенгену.

Сьогоднішню зустріч канцлер назвала однією з найважливіших за весь час. І висловила сподівання, що 28 країн-членів ЄС зможуть а понеділок, незважаючи на складнощі переговорів, хоч би на крок просунутися в цьому питанні і знайти способи поліпшити ситуацію за допомогою загальних заходів, а не односторонніх.

Напередодні ввечері німецька канцлер провела зустріч із прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу за присутності глави уряду Нідерландів Марка Рютте, що головує нині в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-