Трамп відмовився від підтримки Ку-клукс-клану

Трамп відмовився від підтримки Ку-клукс-клану

Укрінформ
Дональд Трамп відмовився від голосів, які можуть віддати за нього на виборах расисти після підтримки з боку колишнього глави ультраправої організації Ку-клукс-клан.

Таку позицію мільярдер, який ниі прагне висунення кандидатом від Республіканської партії на вибори президента США, виклав в інтерв'ю телеканалу CBS.

"Ні, мені не потрібні вони. Я не хотів, щоб він виступав з такою заявою", - повторив кілька разів Трамп, відповідаючи на запитання журналіста про те, як він ставиться до голосів, які може отримати після слів екс-глави Ку-клукс-клану Девіда Дюка.

Підприємець також відмовився від будь-якої підтримки з боку расистів. "Мені не подобаються групи ненависників - вони не по мені. Я вже казав про це. Преса терпіти не може, коли я про це заявляю", - наводить його слова ТАСС.

Як повідомляв Укрінформ, за словами експерта ряду провідних американських і світових ЗМІ Джейсона Джонсона, серед заяв Трампа є расистські, сексистські, він може образити багатьох, більшість його пропозицій або незаконні, або порушують права людини, або занадто важко здійснимі. Однак Трамп - "віртуозний конферансьє", порушує питання, які інші зачіпати боятися, а американців вони справді хвилюють.

Один з головних претендентів на висунення в президенти від республіканців Тед Круз, який є головним суперником Трампа, звинуватив його в зв'язках з мафією.

Тиждень тому Трамп потрапив під шквал критики після того, як розмістив у своєму "Твіттері" цитату Муссоліні. Сам мільярдер пояснив, що не знав автора вподобаного вислову "Краще прожити день левом, ніж сто років вівцею". Трамп додав, що не хоче асоціюватися з фашизмом, проте важливо, що саме було сказано, а не хто сказав це першим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-