Турецька поліція взяла штурмом редакцію опозиційної газети

Турецька поліція взяла штурмом редакцію опозиційної газети

Фото, відео
Укрінформ
Поліція Туреччини із застосуванням сльозогінного газу та водометів штурмом взяла редакцію опозиційної газети Zaman (Час). 

Це передає агентство Reuters

Ввечері п'ятниці, 4 березня, силовики також розігнали протестувальників біля офісу видання, що виходить у країні найбільшим накладом. Попередньо уряд призначив своїх керуючих у газету, останній випуск попередньої редакційної команди вийшов у п'ятницю, 4 березня.

Силовики діяли за рішенням суду, котрий постановив, що пов'язаний із виданням мусульманський священнослужитель Фетхуллах Гюлен, очільник поміркованого ісламського руху та критик президента Реджепа Таїпа Ердогана, начебто планував державний переворот. Гюлен, який перебуває у США, відкидає звинувачення.

"Це вже стало звичкою за останні три-чотири роки, що будь-хто, хто висловлюється проти політики уряду, стикається з судом чи в'язницею… Це чорний день для нашої країни та демократії", - зазначив головний редактор Zaman Абдюльхаміт Біліджі.

Поліцейський рейд викликав значне обурення правозахисників. "Репортери без кордонів" звинуватили Ердогана у "руху від авторитаризму до тотальної деспотії", Freedom House закликали США та ЄС засудити кроки турецького уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-