В Ізраїлі судитимуть палестинця, що готував теракт в Одесі

В Ізраїлі судитимуть палестинця, що готував теракт в Одесі

Укрінформ
Прокуратура Південного округу Ізраїлю передала на розгляд суду обвинувальний висновок проти 30-річного мешканця сектора Газа Хабіба, який з 2010 року проживав в Україні, де готував теракти проти ізраїльтян в Ізраїлі та Україні.

Про це повідомляє ізраїльське видання IzRus.co.il з посиланням на прес-службу міністерства юстиції Ізраїлю.

"Самі Хаммада Хабіб збирався обстріляти автобус з ізраїльськими туристами, які приїхали в Україну, або заховати вибуховий пристрій в сумці і занести його в автобус. Палестинець вибрав для вчинення цього теракту місто Одесу, виходячи з припущення, що туди приїжджає велика кількість туристів з Ізраїлю", - зазначає видання.

Хабіба звинувачують у змові з терорганізацією ХАМАС, у шпигунстві та проведенні незаконних грошових операцій. Зокрема, слідством встановлено, що його брат є членом ХАМАС.

За даними обвинувального висновку, в період між 2014 і 2016 роками підсудний Хабіб готувався до скоєння терактів проти громадян Ізраїлю як на території України, так і в Ізраїлі. Він планував реалізувати ряд терактів, серед яких обстріл або закладка вибухівки в туристичний автобус з громадянами Ізраїлю, які приїхали в Україну.

31 січня 2016 року палестинець намагався потрапити в сектор Газа, але був заарештований за підроблені документи. Зараз підсудний перебуває під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-