Мінекономіки РФ прогнозує чотири роки кризи

Мінекономіки РФ прогнозує чотири роки кризи

Укрінформ
Російське мінекономрозвитку припускає, що нафта буде коштувати нижче як 50 доларів за барель період з 2016 по 2019 роки.

Про це пише газета «Ведомости», що має копію «базових передумов до прогнозу соціально-економічного розвитку Росії на 2016 і 2017-2019 роки».

Представник мінекономрозвитку назвав документ «драфтом для обговорення»: «Це не прогноз, а перші прикидки». Зокрема, є надії, що в остаточному варіанті ціна нафти виявиться вищою.

Вартість нафти в 2016 році прогнозується на рівні 35 доларів за барель, в наступні роки вона має піднятися до 45 доларів, вважають у міністерстві. Згідно з припущенням відомства, всі ці роки бюджет буде економити витрати за соціальними статтями. Пропонується індексувати пенсії тільки раз на рік на цільовий рівень інфляції, тобто нижче за підсумкову інфляцію. У цьому випадку пенсії за чотири роки в реальному вираженні знизяться приблизно на 10 відсотків. Накопичувальну частину пенсії пропонується заморозити на чотири роки, також у мінекономрозвитку пропонують не підвищувати зарплати бюджетникам.

Восени 2015 року міністерство економічного розвитку підготувало прогноз на 2016-2018 роки. У ньому говорилося, що курс долара в найближчі роки буде коливатися в межах 61-63 рублів, а нафта зросте до 55 доларів за барель до 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-