Дуда: В діях Росії немає жодних позитивних сигналів

Дуда: В діях Росії немає жодних позитивних сигналів

Укрінформ
Росія діє на ескалацію ситуації в регіоні і в її кроках немає жодних позитивних сигналів, тож НАТО на липневому саміті у Варшаві має прийняти такі рішення, які відлякуватимуть агресора.

Про це в середу у Варшаві під час зустрічі радників з питань національної безпеки президентів країн Центральної Європи заявив глава польської держави Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Поки що не видно жодних позитивних сигналів в діях Росії, а більше свого роду ескалацію... Якщо сьогодні хтось погрожує військом вільним європейським народам, то, без сумніву, це призводить до дій в напрямі повернення у певному сенсі до стану Холодної війни”,- заявив Дуда.

Він підкреслив, що ситуація в регіоні за останні роки сильно погіршилася через дії Росії в Україні, зміцнення військового потенціалу РФ у Калініградській області і провокативні військові дії Москви на морі та у повітрі поблизу кордонів сусідніх країн.

“Усі ці дії мають давати інформацію для роздумів, і якщо співставимо це зі словами російських політиків, то ситуація видається абсолютно однозначною і я сподіваюся, що наші партнери з Північноатлантичного альянсу, насамперед США, це розуміють”, - наголосив Дуда.

Він також звернув увагу на слова командувача сил НАТО в Європі генерала Філіпа Брідлава, що Москва разом з Дамаском свідомо намагають використовувати хвилю сирійських біженців як знаряддя для дестабілізації Європи.

“Думаю, що це дуже тверезий і поглиблений аналіз”, - констатував він.

Президент Польщі висловив сподівання, що під час варшавського саміту НАТО 8-9 липня будуть прийняті важливі рішення про зміцнення східного флангу Альянсу, аби потенційному агресору не захотілося атакувати сусідні країни.

“Ми повинні показати, що рішуче налаштовані захищати демократичний лад у світі, який було встановлено після Другої світової війни. Найважливішим елементом цього ладу є непорушність кордонів, визначених в Європі після Другої світової війни і після змін, які відбулися в 1989-1991 роках”, - констатував польський лідер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-