Американський політолог назвав ім'я наступного президента США

Американський політолог назвав ім'я наступного президента США

Укрінформ
Гіларі Клінтон стане 45-м президентом США, зовсім трохи випередивши свого конкурента Дональда Трампа. Саме ці два політики зійдуться, вочевидь, у вирішальній сутичці, що показав і «супервівторок» 1 березня, який зміцнив їх лідерство в боротьбі за висунення на пост президента США від своїх партій.

Такий прогноз кореспондентові Укрінформу дав політолог, професор і телевізійний коментатор, експерт низки провідних американських і світових ЗМІ Джейсон Джонсон. 

"Якщо він (Трамп) боротиметься з Клінтон, я думаю, він, ймовірно, програє. Але результат буде дуже близьким. Розрив буде набагато меншим, ніж більшість американців могли б чекати", - припускає Джонсон. 

При цьому він зазначає, що і Клінтон, і Трамп мають високі рейтинги незадоволеності в американському суспільстві. "Це буде гонка між двома людьми, яких не люблять, двома людьми, яким не довіряють, в яких часто не вірять", - вважає політолог. 

Так, серед заяв Трампа є расистські, сексистські, він може образити багатьох, більшість його пропозицій або незаконні, або порушують права людини, або дуже важко здійснити. Проте Трамп - "віртуозний конферансьє", порушує питання, які інші чіпати бояться, а американців вони дійсно хвилюють, продовжує аналітик. Трамп харизматичний, довго був на ТБ. Йому вдалося переконати людей в тому, що неважливо, що станеться, він зможе з цим впоратися. "Ті, хто його підтримують, хочуть бачити упевненого, мужнього лідера. Коли він каже: давайте зробимо Америку знов великою, він говорить насправді: вам потрібний такий крутий хлопець як я, аби ви пишалися собою", - вважає професор. При цьому Джонсон зазначає, що кандидата в президенти, схожого на Трампа, ще не було в історії США, і абсолютно ніхто в Америці не чекав від нього такого успіху.

Кажучи про недоліки Клінтон, політолог зазначає, що багато виборців думають, що вона "нещира, несправжня, що вона говорить лише те, що потрібно, аби бути обраною, лише те, що хочуть почути". 

"У Америці (і не лише в Америці) всі виборці хочуть думати, що вони приймають рішення спокійно, чесно, тверезо, розумно. А насправді відбувається не так: люди голосують не за найбільш компетентного, а за того, з ким відчувають емоційний зв'язок", - вважає політолог. Американці голосують часто за символізм, додає він. 

Прогнозувати те, яку позицію займе майбутній глава Білого дому в питаннях зовнішньої політики, зокрема, по відношенню до Росії, співбесідник агентства не береться. "Важко прогнозувати, що станеться. Всі вони використовують необхідну риторику, але те, як це проявить себе в політиці, - абсолютно інша справа", - сказав експерт.

Так, зараз і республіканці, і демократи міркують про те, як вони хочуть змінити відносини з Росією. Більшість республіканських кандидатів говорять, що США дуже слабкі, коли мова заходить про контакти з Володимиром Путіним. Трамп заявляє: я можу дивитися йому в очі, я знаю, що це за хлопець, Трамп говорить "немислимі раніше речі". Демократи кажуть, що Путін став агресивнішим, але США повинні продовжувати політику залучення його у вирішення різних питань. Клінтон заявляє: я можу впоратися з Володимиром Путіним. "Чи буде це реалізовано в політику? Цього ми не знаємо. Політика держави не міняється так часто, як риторика", - підсумував Джонсон.

Нагадаємо, 58-і вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-