ФАС: Частка держави в економіці РФ досягла «червоної риски»

ФАС: Частка держави в економіці РФ досягла «червоної риски»

Укрінформ
Глава Федеральної антимонопольної служби (ФАС) РФ Ігор Артем’єв переконаний, що присутність держави в російській економіці за межею можливого, їй необхідні приватні інвестиції.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я вважаю, що рівень одержавлення економіки досягнув червоної риски. Якщо далі ми підемо в цю сторону, то ми забезпечимо абсолютно неефективні ресурси економіки. І громадянам від цього буде лише гірше. Нам необхідні серйозні інвестиції", - заявив чиновник.

На його думку, Росії необхідні інвестиції у приватний капітал, перш за все для вирішення бюджетних і соціальних питань. Так, необхідно створювати робочі місця і давати кожного разу нові результати, що приватний бізнес робить набагато краще.

Артем’єв позитивно оцінив приватизацію непрофільних активів природних монополій РФ. Він зазначив, що такі активи є в кожної монополії, а оплачують діяльність таких компаній прості споживачі.

Раніше глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв говорив, що в першу чергу будуть приватизовані «Башнефть», «Алроса» і «Роснефть», оскільки це публічні компанії, які котируються на ринку. Вони технічно і юридично найкраще готові до приватизації і найбільше відомі інвесторові. Держава розглядає два варіанти приватизації компанії — продаж більш як 50% акцій або більш помірний варіант продажу 25% акцій на біржі.

Міністр фінансів Антон Силуанов зазначав, що уряд чекає у 2016 році дохід від приватизації у розмірі 33,2 мільярда рублів. За рахунок продажу «Роснефти» і «Башнефти», говорив він, можна залучити в казну до трильйона рублів.

Проте експерти висловлюють сумнів в ефективності даної процедури, у тому числі унаслідок корупційної, кумівської складової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-