Сирійське перемир'я: Асада і РФ просять не прикриватися боротьбою з тероризмом

Сирійське перемир'я: Асада і РФ просять не прикриватися боротьбою з тероризмом

Укрінформ
Сирійська опозиція повідомила у п'ятницю, що озброєні угрупування, які воюють проти президента Башара Асада, дотримуватимуться погоджене США й Росією двотижневе перемир'я, яке розпочнеться опівночі.

Проте закликали Асада та його союзників не використати привід боротьби з тероризмом для продовження атак, повідомляє Reuters.

"Високий переговорний комітет підтверджує згоду підрозділів Сирійської вільної армії й озброєної опозиції на тимчасове перемир'я з півночі суботи", - зазначається у заяві комітету.

Опозиція також закликала Асада і його союзників в особі російських ВПС, іранських військових і бойовиків-шиїтів ліванської "Хесболи" не використати "запропонований текст для продовження ворожих операцій проти опозиційних угрупувань під приводом боротьби з тероризмом".

Воюючі сторони повинні були повідомити до полудня п'ятниці про те, чи готові вони дотримуватися погодженого плану про "припинення військових дій" і припинити вогонь до півночі у суботу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за дванадцять годин до запланованого припинення вогню в Сирії російська авіація продовжує завдавати ударів по територіях, контрольованих повстанцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-