Шидло прозвітувала про роботу уряду о 5.30 ранку

Шидло прозвітувала про роботу уряду о 5.30 ранку

Укрінформ
Голова Ради міністрів Польщі Беата Шидло у п'ятницю о 5:30 ранку (6:30 – за київським часом) підсумувала перші 100 днів роботи свого уряду.

Такий ранній час прес конференції вона пояснила проведенням у цей день великої кількості зустрічей з пересічними поляками, інформує кореспондент Укрінформу.

"Усі проекти, про які я говорила у виборчій кампанії, ми розпочали, а частина з них вже реалізовується", - підкреслила Шидло.

Найбільшим здобутком однопартійного уряду партії "Право і Справедливість" (PiS) вона назвала ухвалення закону про реалізацію програми "Сім’я 500 плюс" щодо виділення щомісячної грошової допомоги в розмірі 500 злотих (приблизно 120 дол.) на кожну другу дитину в сім’ї, а в найбідніших сім’ях – на першу дитину.

Успіхами вона також назвала запровадження так званого "банківського" податку, а також скасування обов’язку відвідування шкіл дітьми з шести років, який запровадила попередня влада.

За її словами, подальша робота її уряду концентруватиметься навколо слова "розвиток". Шидло нагадала, що віце-прем’єр, міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький нещодавно представив план розвитку країни, який виконуватиме весь уряд.

Натомість опозиція критикує дії уряду Шидло. Зокрема, політики нині найбільшої опозиційної партії "Громадянська платформа" наголошують, що PiS не реалізовує своїх обіцянок з виборчої кампанії, а країна "потопає у хаосі".

Нагадаємо, 16 листопада минулого року президент Польщі Анджей Дуда призначив Шидло головою ради міністрів Польщі, а через два дні її уряд отримав вотум довіри у Сеймі країни.  

Уряд PiS останнім часом критикували як всередині країни, так і за кордоном за деякі законодавчі ініціативи, зокрема щодо внесення змін у функціонування Конституційного суду (КС) країни і реформування публічних ЗМІ. У зв'язку з цим Єврокомісія 13 січня розпочала попередню оцінку щодо стану верховенства права у Польщі, а 19 січня в Європарламенті відбулася дискусія щодо стану демократії в Польщі за участю глави уряду Шидло.

На початку лютого у Варшаві побувала делегація Венеціанської комісії, яка на прохання уряду Польщі повинна оцінити зміни до закону про КС. Звіт з цієї поїздки буде предметом обговорення під час чергової пленарної сесії комісії, яка відбудеться 11-12 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-