У РФ назвали версію Bellingcat щодо MH17

У РФ назвали версію Bellingcat щодо MH17 "конспіративною теорією"

Укрінформ
Російське міністерство оборони заперечує переміщення російських протиповітряних комплексів "Бук" по території України і взагалі якусь причетність російських військових до трагедії рейсу MH17.

Заступник начальника управління прес-служби і інформації Міноборони РФ Олексій Комаров надіслав РБК відповіді з коментарями до доповіді Bellingcat

"Жоден комплекс протиповітряної оборони, що стоїть на озброєнні, російсько-український державний кордон не перетинав", - заявляє Комаров.

Представник міністерства назвав доповідь експертів "конспіративними теоріями, які не підлягають серйозному коментуванню". Як наголосили ЗМІ, це перший випадок, коли міноборони Росії публічно коментує доповідь Bellingcat.

Нагадаємо, 23 лютого дослідники Bellingcat опублікували на своєму сайті звіт під заголовком "MH 17: Потенційні підозрювані і свідки з 53-ї зенітно-ракетної бригади", присвячений обставинам трагедії малазійського рейсу MH17. Автори доповіді змогли визначити коло російських військових, які з високим ступенем імовірності брали участь у транспортуванні самохідної вогневої установки ЗРК "Бук-М1" до російсько-українського кордону. Дослідники назвали більш як два десятки солдатів і офіцерів 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська, які могли керувати тим самим "Буком". Імена і прізвища команда передала зведеній групі слідчих (JIT, Joint Investigation Team) у Нідерландах.

При цьому один із основних авторів чергової доповіді "Bellingcat" Даніель Ромайн вважає, що рішення про відправку в Україну комплекса "Бук", з якого збили літак рейсу МН-17, навряд чи приймалося без президента Росії Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-