Греція відкликала посла з Австрії через біженців

Греція відкликала посла з Австрії через біженців

Укрінформ
У четвер Греція відкликала з Відня свого посла Хрисулу Аліфері у зв'язку з невдоволенням політикою Австрії у вирішенні проблеми біженців.

Посол відбула в Афіни для консультацій, передає DW.

Згідно з повідомленням, у грецькому МЗС буде обговорюватися питання про те, "як можна запобігти розладу в дружніх стосунках двох держав і народів".

У заяві МЗС Австрії сказано, що країна може зрозуміти напруженість, що виникла в Греції після того, як на неї посилився тиск у зв'язку з вимогою сприяти скорочення потоку біженців". Одночасно в ньому виражена надія на те, що грецька сторона "переосмислить" ситуацію з кризою навколо біженців.

Двома днями раніше Греція направила Австрії ноту протесту в зв'язку з проведеної у Відні конференцією за участю балканських країн, яка була присвячена пошуку шляхів виходу з міграційної кризи. Грецькі представники не були запрошені на цей захід. Саму ж конференцію в Афінах назвали "абсолютно недружнім актом".

Грецька влада висловила протест проти посилення прикордонного контролю в балканських країнах і вважає Австрію ініціатором можливого закриття грецько-македонської кордону з боку Македонії.

Нагадаємо: Греція потерпає від напливу біженців, які прибувають в країну по Середземному морю. За даними влади країни, Македонія пускає на свою територію тільки громадян Іраку і Сирії, при цьому процес йде дуже повільно. У зв'язку з цим в Греції залишаються тисячі біженців.

Раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас навіть погрожував блокувати роботу Євросоюзу, якщо Брюссель впритул не займеться проблемою і реальним розподілом мігрантів з країн ЄС. Загроза з боку глави грецького уряду прозвучала на тлі того, що в столиці Греції накопичується дедалі більше мігрантів з Афганістану, кордон для проходу яких закрили Македонія та Сербія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-