Жінка-генерал керуватиме виборами в Австралії

Жінка-генерал керуватиме виборами в Австралії

Укрінформ
Федеральний уряд хоче, щоб наступні вибори були проведені з військовою точністю.

Саме з цією метою на наступні п’ять років заступником виборчого комісара призначено колишнього армійського бригадира (однозірковий генерал) Кетрін Тугі, повідомляє news.com.au.

«Австралійській виборчій комісії (АЕС) принесе неабияку користь її великий досвід управління проектами, далекоглядність та ефективність роботи», - сказав спеціальний державний міністр Матіас Корман про нового заступника виборчого комісара.

До цього Кетрін Тугі обіймала посаду керівника відділу підвищення кваліфікації у Департаменті оборони. Свою військову кар'єру вона розпочала у 1987 році, є спеціалістом у галузі зв'язку та радіоелектронної боротьби. Свого часу вона служила в якості командира взводу з місією ООН у Камбоджі.

AEC прагне не повторити свою основну помилку 2013 року, коли у Західній Австралії зникли бюлетені, через що штат змушений був повторно провести вибори до Сенату.

Уряд також призначив виборчим офіцером у штаті Новий Південний Велс Дугласа Орра, який займався реформуванням АЕС з метою уникнення проблем 2013.

Окрім кадрових змін під час майбутніх виборів мають бути задіяні нові системи для відстеження бюлетенів.

Як повідомляв Укрінформ, парламентські вибори в країні пройдуть у другому півріччі поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-