У Вашингтоні вважають, що Москва порушила Мінськ-2

У Вашингтоні вважають, що Москва порушила Мінськ-2

Укрінформ
Нарощування обстрілів українських позицій на Донбасі з боку російсько-сепаратистських сил у владних кабінетах Вашингтона сприймають як пряме порушення Москвою домовленостей за Мінськими угодами.

Про це зазначив у коментарі Укрінформу науковий співробітник з питань Росії Американської ради зовнішньої політики доктор Стівен Бланк.

"Я думаю, уряд Сполучених Штатів оцінює загострення ситуації на Донбасі як порушення Мінських домовленостей з російського боку", - зауважив експерт.

На підтвердження цьому він нагадав останню розмову президента США Барака Обами з Володимиром Путіним у понеділок.

"Вони окремо обговорили необхідність Росії виконувати Мінськ-2", - звернув увагу Бланк.

Водночас він зазначив, що попри це Москва не полишає спроб тиснути на Київ щодо виконання ним конституційної реформи, яка може перетворити Донбас на сателіт РФ всередині України з метою впливати на рішення влади. У цьому зв'язку він наголосив, що такий розвиток подій був би самовбивством для України.

З іншого боку, продовжив Бланк, у Кремлі також не мають намірів виконувати Мінської угоди.

"Отже я не бачу можливості реалізації цього документа в сьогоднішніх умовах", - зауважив американський експерт.

Він також наголосив, що керівництво Кремля свідомо залякує Захід можливістю більш жорсткого і більш широкого протистояння.

"Москва створила військову загрозу для всієї Європи, у тому числі, ядерну загрозу", - підкреслив Бланк, звернувши увагу на таку небезпеку для Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-