У Лейпцигу під майбутню мечеть підклали свиню «Матусю Меркель»

У Лейпцигу під майбутню мечеть підклали свиню «Матусю Меркель»

Укрінформ
У німецькому Лейпцігу невідомі підкинули свинячу тушу на місце будівництва мечеті, написавши на ній червоним «Матуся Меркель».

Інцидент стався в четвер, повідомляє Tagesspiegel.

«Невідомі підкинули на місце будівництва Лейпцігської мечеті мертву свиню. На туші тварини червоним кольором написано: Mutti Merkel», - зазначається в повідомленні.

Поліція шукає зловмисників і вважає їх проступок політично мотивованим. Розслідування ведеться за статтею «зневага до глави уряду».

Це не перший інцидент на будівельному майданчику першої в Лейпцігу мечеті. Раніше, 2013 року, туди вже підкидали свинячі голови і підпалювали сміттєві баки. Місцеві громадяни навіть збирали підписи проти будівництва мусульманської культової споруди. Після нинішньої акції в соцмережах з'явилося чимало образливих ксенофобських коментарів.

Як повідомляв Укрінформ, декількома днями раніше в містечку Клаузніц (Саксонія) натовп місцевих жителів блокував автобус з біженцями, не пропускаючи його до визначеного для них притулку. А у Баутніце того ж дня підпалили притулок для біженців під радісне улюлюкання місцевих жителів і ксенофобські гасла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-