Греція погрожує блокувати рішення ЄС

Греція погрожує блокувати рішення ЄС

Укрінформ
Греція блокуватиме політичні рішення ЄС, допоки не відбудеться реального перерозподілу біженців серед країн Євросоюзу.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас, виступаючи в грецькому парламенті, інформує Deutsche Welle.

"Греція вимагає негайного виконання домовленостей щодо прийому біженців. Афіни не бажають миритися з фактом, що є країни, які не прийняли жодного біженця, але при цьому будують паркани", - наголосив Ципрас.

Представник грецького уряду на умовах анонімності зауважив, що Ципрас мав на увазі, зокрема, рішення, які планують ухвалити на саміті щодо кризи біженців 7 березня.

Конференцію у Відні, на яку Афіни не запросили, глава грецького уряду назвав "ганьбою". Ципрас підкреслив, що цей захід відбувається не в рамках ЄС і не враховує інтереси Греції.

Як зазначається, Алексіс Ципрас 24 лютого зателефонував федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та поскаржився, що часткове закриття "балканського маршруту" призвело до накопичення тисяч біженців на території Греції.

Нагадаємо, раніше Міжнародна організація з міграції повідомила про те, що за січень 2016 року до Європи морем дісталися 67 193 мігранти. Так, 62 193 мігранти прибули до берегів Греції, 5 тисяч - до Італії. Ще 368 осіб потонули у Середземному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-