Зять Путіна увійшов до рейтингу «королів держзамовлення»

Зять Путіна увійшов до рейтингу «королів держзамовлення»

Укрінформ
Журнал Forbes склав за підсумками 2015 року рейтинг «Королі держзамовлення» - туди потрапили бізнесмени, які за минулий рік отримали найбільше підрядів в РФ.

Рейтинг опублікований на сайті видання.

«Королі» отримали без конкурсу замовлень більш як на трильйон рублів. Так, у 2015 році бізнесмени отримували без конкурсу найбільші підряди: будівництво Амурського ГПЗ (вартість - 790,6 млрд руб.), яке на замовлення «Газпрому» взяла на себе структура «Сибура»; будівництво газопроводу в Китай «Сила Сибіру» (ним займаються будівельні компанії Аркадія Ротенберга і Геннадія Тимченка), а також будівництво Кримського мосту (вартість - 228 млрд руб.).

Перший у рейтингу - Аркадій Ротенберг, сума держпідрядів якого становила 555,5 млрд руб. Замовлення на цю суму отримала його компанія «Стройгазмонтаж», якою він одноосібно володіє. Шість підрядів «Стройгазмонтаж» отримав без конкурсу. Серед великих проектів компанії виявився контракт на будівництво Керченського мосту і «Сили Сибіру».

Друге місце посів Леонід Міхельсон, йому належить 43,55% «НИПИгазпереработка», він отримав держпідрядів на 344,3 млрд руб. Його структура отримала замовлення від «Газпрому» на будівництво Амурського газопереробного заводу.

Геннадій Тимченко (59,85% ВАТ «Стройтрансгаз», 31,5% ЗАТ «Стройтрансгаза» і 13,3% «НИПИгахпереработка») опинилися на третьому місці з підрядами на 161 млрд руб. Структура отримувала замовлення від «Газпрому», Мінтрансу і ФКС.

Четверте місце дісталося можливому зятю президента РФ Володимира Путіна Кириллу Шамалову (148,8 млрд руб.), п'яте - Ігорю Ротенбергу (112,1 млрд руб.). Замкнув «гарячу десятку» Олександр Лавленцев (35,9 млрд руб.). Заснована ним компанія АРКС вигравала тендери на будівництво в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-