Румунія шукає, де б придбати винищувачі F-16

Румунія шукає, де б придбати винищувачі F-16

Укрінформ
Румунія в наступному році має намір купити 12 винищувачів F-16 у інших країн-членів НАТО.

Про це повідомив міністр оборони Румунії Міхна Моток, додавши, що процес купівлі буде запущено в кінці цього року, інформує «Defense News».

"Ми не знаємо, в кого будемо купувати літаки. На сьогоднішній день ми розіслали запити про надання інформації у всі союзні країни, які мають такі літаки, в тому числі до США та п'ятьох європейських союзників. Ми очікуємо їхньої відповіді", - сказав Моток.

Відповідно до плану, F-16 повинні замінити застарілі винищувачі радянської конструкції МіГ-21. Оціночна вартість закупівлі не оприлюднюється.

У 2013 році уряд Румунії підписав угоду про придбання у Португалії 12 старих F-16. Ця угода коштувала країні 628 млн. євро. Літаки, модернізовані компанією Lockheed Martin, повинні бути доставлені у Румунію у вересні цього року.

Румунський флот F-16 буде розгорнуто на військовій авіабазі Фетешті у безпосередній близькості до узбережжя Чорного моря.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що міністерство оборони Румунії розпочне діалог із партнерами по НАТО з питання створення на Чорному морі союзницької флотилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-