Amnesty розкритикувала Францію за антитерористичні заходи

Amnesty розкритикувала Францію за антитерористичні заходи

Укрінформ
Amnesty International розкритикувала французьку владу за антитерористичні заходи.

Про це йдеться у заяві правозахисної організації, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Це заборона вільного вираження думок, вона стримує вільне пересування людей. Усі розуміють, що французький уряд має реагувати на цю реальність. Але уряд, який історично виступав за права людини не може приймати ярлики», - заявив у Парижі генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті.

Він нагадав, що антитерористичні норми дозволяють МВС Франції тримати під домашнім арештом будь-яку особу, чия поведінка вважається «загрозою безпеці і громадському порядку». Вони також дозволяють поліції проводити обшуки помешкань підозрюваних у будь-який час без дозволу суду.

Він також засудив «ганебну» відповідь європейських країн на кризу з біженцями і їхні зусилля з протидії загрозі терактам, які  ризикують підірвати свою історичну прихильність правам людини. «Європа, яка є найбагатшою спільнотою у світі, не може подбати про основні права однієї з найбільш переслідуваних груп людей в світі, соромно», - сказав Саліл Шетті. А його колега директор європейської філії Amnesty International Джон Дальхізен додав, що у більшості країн, за виключенням можливо Німеччини, просто вирішили, що захист національних кордонів важливіший, ніж захист прав біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-