Перемир'я в Сирії на руку Асаду - Ердоган

Перемир'я в Сирії на руку Асаду - Ердоган

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що план з припинення вогню, розроблений Сполученими Штатами та Росією, лише зіграє на руку президенту Сирії Башару аль-Асаду.

Про це повідомляє Reuters.

«Ердоган звинуватив Захід, Росію та Іран у переслідуванні власних інтересів в Сирії, а також сказав у середу, що побоюється, що американо-російський план припинення вогню піде лише на користь президенту Башару аль-Асаду», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Ердоган у своїй промові заявив, що «Захід, Сполучені Штати, Росія, Іран, Європейський Союз та Об'єднані Нації, на жаль, не змогли з гідністю постояти за честь людства. Навпаки, всі ці країни, керуючись власними розрахунками, прямо чи побічно дозволили режиму та його прибічникам вбити майже півмільйона невинних людей».

«Якщо припинення вогню залежить від милості Росії, яка жорстоко атакувала помірковану опозицію і підтримала Асада під приводом боротьби з «Ісламською державою», ми побоюємося, що вогонь, який ллється на невинних людей, ніколи не буде зупинено», - сказав президент Туреччини.

Нагадаємо, що перед цим побоювання щодо позиції Росії висловив один з лідерів сирійської опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-