"Терористи ІДІЛ" погрожують підірвати вокзал у Литві

Укрінформ
Міністерство оборони Литви отримало лист нібито від терористів ІГІЛ, в якому погрожували підірвати Йонавський залізничний вокзал.

Про це повідомляє Delfi.

15 лютого Міністерство оборони Литви отримало лист, нібито висланий терористами ІГІЛ із загрозою підірвати Йонавський залізничний вокзал, якщо не буде виплачена певна сума. Інформація була передана поліції, яка розслідує загрозу теракту. Згідно з Карним кодексом Литви, за загрозу теракту загрожує позбавлення волі до 5 років.

Показово, що незабаром інформація про цей лист з'явилася в зведенні прокремлівського порталу baltnews.lt з міркуваннями про те, наскільки важливий Йонавский залізничний вокзал, через який перевозять американську військову техніку, призначену для навчань, в яких беруть участь військові США, дислоковані в місті Рукла. (Це частина стратегії НАТО і США для стримування Росії.)

Показово, що інформацію на baltnews.lt коментував експерт Вадим Воловий, про якого вже згадував у своєму звіті Департамент держбезпеки Литви.

Литовський експерт з питань протистояння пропаганді Ауримас Навис сказав, що, найімовірніше, сам лист був невдалим жартом, проте той факт, що інформація була використана на проросійському порталі, показав, як можна використовувати щонайменший натяк на загрозу для залякування суспільства, що Кремль і робить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-