Експерт сказав, чому Кремлю не вдасться змішати питання України і Сирії

Експерт сказав, чому Кремлю не вдасться змішати питання України і Сирії

Укрінформ
Стратегія Кремля щодо поєднання питань Сирії і України в переговорах із Заходом не спрацьовує, оскільки і в Вашингтоні, і в Брюсселі чудово розуміють, з ким мають справу, й чого насправді хочуть росіяни.

Про це зазначив у ексклюзивному коментарі Укрінформу виконавчий директор Центру трансатлантичних відносин доктор Даніель Гемільтон.

"Частково причиною інтервенції Кремля в Сирії був його задум посилити власні позиції в українському питанні, а також, очевидно, змусити Захід обговорювати за столом переговорів більш широке коло питань з "більш важливим" гравцем", - зазначив експерт.

Водночас, зауважив він, Сполучені Штати і Європейський Союз "чудово все розуміють, і тому ця стратегія не спрацьовує". Науковець пояснив, що сирійський конфлікт і українське питання суттєво різняться, тож їх неможна об'єднувати та розглядати в контексті спільного рішення, як того хотів би Кремль.

"Підхід Заходу в питанні України зберігається: ми не визнаємо анексію Криму, ми виступаємо за повну імплементацію Мінських угод, передусім, щоб російські війська були виведені зі Сходу України, тож санкції залишатимуться поки це все не буде виконано. Отже, Захід дуже чітко усвідомлює, якою насправді є російська стратегія, і його підходи достатньо єдині в цьому питанні", - зауважив Гемільтон.

Він також звернув увагу, що остаточне розв'язання кризи в Україні не обмежується лише проблемою російської агресії. Це також стосується реалізації в країні реформ та викорінення корупційних схем, і останнє слово залишається за українським народом, який має вимагати від влади цих змін.

"Чим вищий рівень корупції, який спричиняє витік грошей, тим більше країна втрачатиме іноземних інвестицій. Але все в руках українців – вони повинні показати свою нетерпимість до цього", - зауважив експерт.

Він підкреслив, що Україна знайде підтримку Заходу, якщо буде від неї чіткий меседж щодо виконання реформ.

Фото: facebook.com/cenaanf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-