Єврокомісія не буде переконувати британців залишитися в ЄС

Єврокомісія не буде переконувати британців залишитися в ЄС

Укрінформ
Єврокомісія не братиме участь у кампанії щодо переконання громадян Великої Британії проголосувати на референдумі 21 червня за залишення у складі ЄС.

Про це заявив у понеділок речник Єврокомісії Мартагрітіс Шінас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Я не вбачаю, яку роль Єврокомісія може мати у кампанії, яка стосується лише самих британців", - сказав представник керівної інституції ЄС.

Нагадаємо, минулого тижня ЄС і Лондон домовилися про умови залишення Великої Британії у складі Співтовариства. Компроміс було досягнуто у результаті напружених дводенних переговорів, які включали питання щодо занепокоєння Великої Британії відносно перспектив її членства в ЄС.

Як результат, сторони домовилися про особливий статус Сполученого Королівства у складі ЄС, який стосується чотирьох блоків проблем: економічного урядування, конкурентності, суверенітету національного уряду, соціального захисту трудових мігрантів та вільного пересування.

Водночас прем’єр-міністр Великої Британії оголосив напередодні референдуму 21 червня про початок кампанії на підтримку досягнутих домовленостей та залишення королівства у складі ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-