США закликали Росію припинити невибіркове бомбардування

США закликали Росію припинити невибіркове бомбардування

Укрінформ
Сполучені Штати закликають Росію дотримуватися міжнародних зобов'язань щодо Сирії та припинити невибіркове бомбардування сирійських міст задля підтримки Асада, що призводить до численних жертв серед мирного населення.

Про це, як повідомили в Держдепартаменті США, йшлося під час телефонної розмови в суботу між Джоном Керрі і Сергієм Лавровим, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Керрі підтвердив своє глибоке занепокоєння з приводу подальших невибіркових бомбардувань російською військовою авіацією, що спричиняють жертви. Сполучені Штати продовжують закликати всі сторони дотримуватися міжнародних зобов'язань, щоб уникнути жертв серед мирного населення", - зауважили в держдепі.

При цьому, як підкреслюється далі, у Вашингтоні покладають відповідальність, "передусім, на режим Асада й тих, хто його підтримує". Керрі висловив надію, що повне припинення бойових дій може бути досягнуте в найкоротші терміни.

Крім того, сторони обумовили зусилля цільової групи з надання гуманітарної допомоги в Сирії, яка "змогла скоординувати доставку продуктів харчування, води й медикаментів тисячам сирійців у більшості районів, визначених ООН як найбільш нужденні".

Глави закордонних відомств також підтвердили зобов'язання щодо продовження забезпечення гуманітарної допомоги в Сирії "на постійній та безперешкодній основі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-