У Греції фермери відмовились розблоковувати кордон

У Греції фермери відмовились розблоковувати кордон

Укрінформ
Переговори міністра транспорту, інформаційних технологій і комунікацій Болгарії Івайло Московські і посла Греції в Болгарії Дімостеніса Стоїдіса з представниками грецьких фермерів-страйкарів щодо розблокування болгарсько-грецького кордону завершилися безрезультатно.

Як повідомив болгарський міністр, фермери відмовилися розблоковувати автотрасу,  що веде до одного  з контрольно-перепускних пунктів на кордоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

 «Під час переговорів прийшли декілька людей з грецького боку, що заявили, що не можуть дати ніяких гарантій з приводу розблокування автомобільних доріг. Якщо необхідно буде, ми стоятимемо тут разом з болгарськими перевізниками до повного зняття блокади», - заявив Московські.

Міністр зазначив також, що у зв'язку з  ситуацією, що склалася, болгарські власті перебувають у постійному контакті з представниками Єврокомісії.

Як повідомляють болгарські ЗМІ, болгарські транспортники вжили контрзаходи – блокують автодороги  з болгарського боку, щоб створити аналогічні перешкоди для грецьких перевізників.

Як повідомляло агентство, через страйки грецьких фермерів тимчасово закрито контрольно-перепускні пункти на болгарсько-грецькому кордоні. На грецькій стороні утворилася тридцятикілометрова черга з вантажних і легкових автомобілів. За попередніми даними, через страйки в Греції болгарські транспортники щодня втрачають близько 400 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-