Через бойові дії провінцію Алеппо залишили понад 70 тисяч людей - МКЧХ

Через бойові дії провінцію Алеппо залишили понад 70 тисяч людей - МКЧХ

Укрінформ
Загострення збройного протистояння в північносирійській провінції Алеппо змусило рятуватися втечею понад 70 тисяч людей.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

"Від часу посилення бойових дій з провінції Алеппо змушені були рятуватися втечею понад 70 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

В організації "вкрай занепокоєні" через нинішній стан справ у регіоні.

МКЧХ різко розкритикував той факт, що в Алеппо в результаті боїв серйозно зруйнували важливу для життєдіяльності населення інфраструктуру.

За словами вповноваженої організації з Сирії Маріанне Гассер, це "драматично погіршило" ситуацію для цивільного населення та призвело до зростання щоденної кількості біженців. Зокрема, люди в регіоні часто залишаються без водо- та електропостачання. На тлі цього МКЧХ закликає усі сторони конфлікту негайно припинити обстріли та напади на медичні заклади й цивільну інфраструктуру.

У провінції Алеппо точаться бої між військами Башара Асада, які ведуть наступ на північ, та опозицією. На додачу загони курдської самооборони розпочали не без підтримки російської авіації наступ на ісламістів, що контролюють окремі північні райони провінції. Між тим турецькі війська кілька разів обстрілювали з артилерії позиції курдів у Сирії.

За даними грецьких ЗМІ, з 16 по 19 лютого до Греції через акваторію Егейського моря прибули 11 тисяч мігрантів. Лише  18 лютого та 19 лютого до грецького узбережжя прибули, за даними Агентства ООН у справах біженців (UNHCR), 4600 та 4800 шукачів притулку відповідно. На думку журналістів, такий приріст потоку біженців, як мінімум дозволявся владою Туреччини, аби збільшити тиск на європейських партнерів у переговорах щодо пошуку рішення кризи.

Нагадаємо, ЄС проведе на початку березня саміт за участю Туреччини задля вирішення кризи біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-