Польща відновить контроль на кордонах під час саміту НАТО

Польща відновить контроль на кордонах під час саміту НАТО

Укрінформ
Польща в цьому році принаймні двічі тимчасово відновить контроль на всій протяжності своїх кордонів, зокрема і з країнами ЄС – під час саміту НАТО у Варшаві і Світових днів молоді (СДМ) у Кракові.

Про це повідомив заступник глави МВС Польщі Ярослав Зелінський, інформує РАР.

“Механізм тимчасового відновлення прикордонного контролю вже двічі застосовувався – під час Євро-2012 і кліматичного саміту. І це себе виправдало, оскільки дозволило підвищити рівень безпеки. Тому вважаємо, що зараз також треба застосувати таке рішення. Світові дні молоді будуть великою урочистістю з величезною міжнародною кількістю учасників, насамперед молодих осіб. Саміт НАТО буде великим зібранням VIP-персон, високих представників багатьох країн”,- наголосив Зелінський.

Він поінформував, що до цих подій планується прийняти відповідний антитерористичний закон.

Зелінський констатував, що за оцінками міжвідомчої групи з питань терористичної загрози її рівень в Польщі є досить низьким. Однак ситуація є динамічною і Варшава мусить бути готовою до будь-яких ситуацій, констатував він.

Нагадаємо, саміт НАТО, в якому візьмуть участь  близько 4,5 тис. учасників та представників ЗМІ, відбудеться у Варшаві 8-9 липня, а Світові дні молоді - 26-31 липня. В СДМ вже задекларували взяти участь понад півмільйона осіб із 157-ми країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-