Польща досягла своєї мети у переговорах щодо Brexit - Шидло

Польща досягла своєї мети у переговорах щодо Brexit - Шидло

Укрінформ
Польща перед переговорами стосовно майбутнього Великої Британії в ЄС, що відбулися напередодні у Брюсселі, ставила перед собою мету і її вдалося досягти.

Про це заявила глава уряду Польщі Беата Шидло, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Метою було збереження соціальних виплат польських трудових мігрантів у Великій Британії, а також недопущення виходу Лондона з ЄС (Brexit). Можу із задоволенням сказати, що після складних переговорів нам вдалося реалізувати свої цілі. Ми досягли угоди, яка задовольняє Польщу, задовольняє ЄС, вона дає шанси на те, що Євросоюз і надалі формуватиметься разом з Великою Британією”,- зазначила Шидло.

За її словами, поляки, які зараз працюють в Британії, а діти котрих залишилися в Польщі, до 2020 року отримуватимуть таку ж допомогу як зараз, а після завершення цього періоду - стільки ж як у Польщі за  програмою “500 злотих плюс” (понад 120 дол.).

Читайте також: Меркель: Ми дали Британії не надто багато  

Однією з умов, яку Лондон ставив перед ЄС у контексті збереження членства в Євросоюзі, було обмеження соцвиплат для мігрантів з інших країн Спільноти, проти чого найактивніше в ЄС протестувала Варшава.

В суботу прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що уряд країни рекомендуватиме британцям голосувати під час референдуму 23 червня за збереження членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-