США відкликають бомбардувальники з Сирії та Іраку

США відкликають бомбардувальники з Сирії та Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати відкликають надзвукові стратегічні бомбардувальники B-1 Lancer з участі в повітряній операції проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії на невизначений термін.

Про це повідомляється на сайті Military.com з посиланням на голову центрального командування Військово-повітряних сил (ВПС) США генерал-лейтенанта Чарльза Брауна.

"B-1 Lancer був виведений, але у нас є багато інших потужних машин. Можливо, ми втратимо в мобільності, тому що у нас не буде бомбардувальника, який може переносити стільки боєприпасів. Ми зможемо впоратися з цим. Ми знали, що це (відкликання літаків – ред.) трапиться і підготувалися", - сказав він.

Як зазначається, причиною повернення бомбардувальників є модернізація, зокрема кабіни льотчиків.

За словами Брауна, бомбардувальник B-1 з чотирма двигунами особливо цінувався під час своєї місії в Сирії і Іраку за можливість перевозити великі обсяги вантажів на далекі відстані.

ВПС США в Іраку і Сирії розраховують на винищувачі F-22, сказав Браун.

Він також заявив, що повітряна кампанія активізована проти ІДІЛ, відкинувши звинувачення про те, що США або літаки коаліції, можливо, були відповідальні за останні авіаудари на північному заході Сирії, вразивши кілька лікарень і шкіл.

Голова ВПС США зазначив, що  в тій зоні, де стався інцидент, літають лише росіяни та сирійці. "Я можу гарантувати вам, що це не було коаліція", - сказав Браун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-