Канадський генштаб пояснив, чому військове втручання в Лівії неминуче

Канадський генштаб пояснив, чому військове втручання в Лівії неминуче

Укрінформ
Велике значення Лівії у глобальних процесах змушує Канаду «якимсь чином» долучитися до вирішення конфлікту у цій країні.

Про це під час конференції в Оттаві заявив начальник штабу оборони Канади Джонатан Венс, передає кореспондент Укрінформу.

«Міжнародна спільнота дуже зацікавлена у Лівії. Я не знаю, чи будемо ми залучені військовим чином, але якось точно долучимося», - сказав Венс.

За його словами, Лівія надто важлива для глобального миру та стабільності, аби конфлікт у країні можна було залишити без уваги. «Лівія знаходиться на перетині деяких дуже важливих та небезпечних процесів, що відбуваються у світі. Вони впливають на Європу, Африку та навіть наші сили, розгорнуті на Синаї», - зазначив начальник штабу оборони Канади.

Він додав, що канадська розвідка уважно стежить за розвитком ситуації у Лівії.

Нагадаємо, що минулого тижня міністр оборони Канади Харджит Саджан висловив припущення, що у майбутньому Канада може долучитися до вірогідної військової коаліції по боротьбі з ІДІЛ у Лівії.

Зазначимо, що начальник штабу оборони є найвищим за рангом офіцером Збройних Сил Канади. Він підпорядковується безпосередньо Головнокомандувачу канадських ЗС, тобто британському монарху або генерал-губернатору Канади, як його представникові в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-