Кемерон: Британія залишиться в ЄС, але в особливому статусі

Кемерон: Британія залишиться в ЄС, але в особливому статусі

Укрінформ
Сполучене Королівство наполягло на умовах, за яких може залишитися у складі Євросоюзу. Британія ніколи не стане учасником європейської супердержави та європейської армії.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон за результатами дводенних переговорів з лідерами ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Упродовж останньої години я домовився про спеціальний статус Сполученого Королівства в Європейському Союзі… Британія постійно залишатиметься на позиціях щодо неучасті у процесах створення більш вузького Євросоюзу, ніколи не буде частиною європейської супердержави. Будуть запроваджені жорсткі обмеження для мігрантів з ЄС щодо допуску до нашої системи соціального захисту. Британія ніколи не приєднається до євро та забезпечить дієвий захист нашої економіки», - заявив британський прем’єр.

Він наголосив, що в ЄС на законодавчому рівні буде закріплено положення, що Британія також не братиме участь у «європейській армії».

Кемерон наголосив, що досягнутих домовленостей буде достатньо, щоб рекомендувати своїм громадянам висловитися на референдумі за залишення Великої Британії у складі Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-