США підтримуватимуть Туреччину на тлі російських провокацій - Білий дім

США підтримуватимуть Туреччину на тлі російських провокацій - Білий дім

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив готовність підтримувати безпеку Туреччини, передусім як союзника по НАТО, на тлі військових провокацій, які влаштовує Росія в регіоні.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в американській столиці речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Туреччина була досить сильно роздратована наприкінці минулого року, коли російський реактивний літак порушив турецький повітряний простір, і напруженість між Туреччиною й Росією загострилася", - зауважив представник адміністрації президента США.

У цьому зв'язку він наголосив: "Сполучені Штати стоятимуть пліч-о-пліч з нашими союзниками по НАТО, в тому числі Туреччиною, проти російських провокацій та інших недоречних дій з боку російських військових".

При цьому Ернест зауважив, що зараз відбуваються інтенсивні контакти між Вашингтоном і Анкарою, в тому числі, на найвищому рівні. Зокрема, він нагадав про візит віце-президента Байдена до Туреччини минулого місяця, а також дві зустрічі президентів Обами й Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-