Російський гелікоптер

Російський гелікоптер "на хвилинку" залетів в Естонію

Укрінформ
Естонія звинуватила Росію в порушенні повітряного кордону. Департамент поліції і прикордонної охорони повідомив, що 18 лютого російський гелікоптер Мі-8 близько однієї хвилини знаходився в повітряному просторі Естонії.

Про це повідомляє Естонське національне телерадіомовлення ERR із посиланням на прес-службу Генерального штабу Сил оборони Естонії.

«Гелікоптер знаходився в естонському повітряному просторі не більше хвилини. Його транспондер був відключений, план польоту не був узгоджений з естонською стороною, у гелікоптера не було радіозв'язку з естонськими диспетчерами», - передає прес-служба Генштабу.

За уточненими даними, російський гелікоптер Мі-8 залетів у повітряний простір Естонії 18 лютого в 11:55 в районі села Васкнарви. Департамент поліції і прикордонної охорони зафіксував інцидент візуально і за допомогою технічних засобів. Постфактум прикордонники перевірили акваторію Чудського озера і берегову лінію, нічого незвичайного не знайшли.

МЗС Естонії 19 лютого викликало посла РФ і вручило ноту протесту. Коментарів від російської сторони із цього приводу поки не надходило.

У грудні 2015 року Естонія заявила Росії протест у зв'язку з порушенням повітряного кордону військово-транспортним літаком Ан-72. Він ненадовго вторгся в естонський повітряний простір біля острова Вайндлоо у Фінській затоці. Взагалі країни НАТО з 2014 року фіксують польоти російської авіації, що почастішали поблизу повітряних кордонів держав Альянсу. В більшості випадків російські пілоти не порушують кордон. Командування збройних сил РФ посилається на виконання планів навчально-бойової підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-