Генсек ООН звинуватив Росію в порушенні гуманітарної ситуації в Алеппо

Генсек ООН звинуватив Росію в порушенні гуманітарної ситуації в Алеппо

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що російські ВКС і сирійська армія відповідальні за погіршення гуманітарної ситуації в провінції Алеппо.

Про це повідомляє "Комерсант".

За його словами, активізація бойових дій загрожує зривом зусиль щодо мирного врегулювання конфлікту. Як вважає генсек ООН, після ухвалення Радбезом ООН у грудні резолюції 2254 в підтримку віденських домовленостей щодо Сирії «активізація конфлікту в декількох провінціях ускладнила ефективну доставку допомоги, а також доступ людей до нагальних послуг».

«Наприклад, гуманітарні операції в провінції Алеппо з початку лютого 2016 року надзвичайно сильно порушені в результаті недавньої активізації наземних зіткнень і авіаударів сирійського уряду і Російської Федерації в північній частині провінції»,— зазначив Пан Гі Муна.

Він зазначив, що «запеклі бойові дії між сирійськими сторонами та авіаудари сирійського уряду і його союзників» в провінціях Риф-Дімашк, Хомс, Хама, Латакія і Дераа також чинять серйозні перешкоди гуманітарних операцій.

Як додав Пан Гі Мун, недавні обстріли і бомбардування сирійських міст «зруйнували життя багатьох сирійців і призвели до появи величезної кількості внутрішньо переміщених осіб, багато з яких стануть біженцями». У зв'язку з чим він підкреслює, що «активізація військових дій кількома сторонами, а також загроза вдатися до подальшого застосування сили, загрожує зривом зусиль з пошуку міцного політичного рішення і шансів на відновлення переговорів до 25 лютого».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-