Путіна треба примусити до більшої відповідальності – канадський депутат

Путіна треба примусити до більшої відповідальності – канадський депутат

Укрінформ
Путін відмовляється належним чином взаємодіяти із міжнародною спільнотою, чим значно ускладнює конфлікт у Сирії.

Таку думку під час дебатів у федеральному парламенті висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

«Я не вважаю дії Росії (в Сирії - ред.) корисними. Путін має відповідально ставитися до своєї взаємодії із міжнародною спільнотою, а він цього не робить», - сказав Безан.

Депутат підкреслив, що Росія не лише завдає невибіркових бомбардувань у Сирії, а й воює, окрім ІДІЛ, ще й з поміркованою опозицією. «Росіяни переслідують не лише ІДІЛ, а також і Вільну сирійську армію. Вони переслідують інші організації, що протистоять режиму Асада у громадянській війні. Ми прагнемо, аби усі збройні сили зосередилися на ІДІЛ і хочемо досягти цього рішення дипломатичними та політичними каналами. На жаль, Росія не бере участі у досягненні цієї спільної мети», - зазначив депутат.

Безан додав, що Росія має поважати свої міжнародні зобов’язання не лише щодо Сирії, але також щодо України. «Я продовжую наголошувати, що Путін мусить відступити з України, дотримуватися Мінських мирних угод та вести боротьбу з ІДІЛ із позицій коаліції, замість того, аби бути настільки некорисним», - підсумував тіньовий міністр оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-