У Росії затримали власника аеропорту Домодєдово

У Росії затримали власника аеропорту Домодєдово

Укрінформ
Слідчий комітет Росії повідомив про затримання в Москві фактичного власника аеропорту Домодєдово Дмитра Камєнщика.

Як зазначається на сайті СКР, йому пред'явлено звинувачення у справі про теракт, що стався в 2011 році.

«Затриманий фактичний власник аеропорту «Домодєдово» Дмитро Камєнщик. Йому висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 238 КК РФ (виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб)», - вказується в повідомленні СКР.

За версією слідства, Камєнщик, Трішина, Некрасов і Данилов впровадили нову систему огляду на входах до аеровокзального комплексу, що призвело до збільшення вразливості аеропорту і внаслідок цього надання послуг в галузі цивільної авіації, що не відповідають вимогам безпеки. В результаті цього, у січні 2011 року Магомед Євлоєв безперешкодно пройшов у будівлю аеровокзального комплексу міжнародного аеропорту «Домодєдово» зі схованим під одягом вибуховим пристроєм і вчинив його підрив.

Наразі вирішується питання про обрання щодо Камєнщика запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Як відомо, 47-річний Дмитро Камєнщик - голова ради директорів аеропорту Домодєдово. За версією Forbes, в 2015 році він зайняв 27 місце в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статками у 3,8 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-