Санкції США проти Кадирова могли б мати ефект - експерт

Санкції США проти Кадирова могли б мати ефект - експерт

Укрінформ
Міжнародне співтовариство, і насамперед США, могли б застосувати перевірені інструменти, щоб стримати агресію і загрози чеченського лідера Рамзана Кадирова по відношенню до російської опозиції.

На цьому акцентувала увагу під час обговорень у Вашингтоні ситуації в Чечні російський експерт і журналіст Олександра Гармажапова, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Все оточення Рамзана (Кадирова – ред.) і його самого треба вносити в санкційні списки. Здавалося б, у Чечні плювати хотіли б на санкції. Насправді, це сприймається болісно, тому що навіть якщо він не особливо збирався в США, йому не сподобається відчуття, що він чогось не може", - прокоментувала експерт.

За її словами, те, як веде себе зараз чеченський лідер, говорить про його відчуття вседозволеності.

"Він вважає, що повинен мати всі, в тому числі потрапити в Штати, коли він цього захоче. І якщо він зрозуміє, що не зможе цього зробити, принаймні, це буде його дратувати", - зазначила Гармажапова.

Крім того, як підкреслила експерт, Захід міг би посилити тиск в плані вимог про проведення відкритого міжнародного розслідування щодо вбивства Бориса Нємцова, до якого, за офіційною версією, можуть бути причетні особи з оточення чеченського лідера.

Поки ж, за її словами, мова йде не просто про порушення прав людини, залякування політиків і ЗМІ, а про справжні жертви.

"В першу чергу, зараз instagram Кадирова читає російська опозиція, щоб зрозуміти, хто буде наступним, на кого можуть напасти, кого можуть атакувати і так далі", - зазначила Гармажапова.

Як раніше повідомляло агентство, глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео, на якому на лідерів російської опозиції Михайла Касьянова і Володимира Кара-Мурзу дивляться через снайперський приціл, що спровокувало політичний скандал в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-