США незадоволені тимчасовим доступом для гуманітарної допомоги в Сирії

США незадоволені тимчасовим доступом для гуманітарної допомоги в Сирії

Укрінформ
Гуманітарний конвой ООН просувається до п'яти оточених районів у Сирії, де люди гинуть з голоду, втім в США викликає занепокоєння той факт, що режим Асада надав лише тимчасовий доступ для допомоги мирним жителям.

Про це зазначив під час брифінгу в середу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо підтвердити, що гуманітарний конвой ООН та партнерських організацій, який нараховує 100 вантажівок, перебуває в дорозі", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що вантаж доставляється у п'ять регіонів країни, які перебувають у облозі. За його словами, йдеться, зокрема, про райони в провінції Ідліб поблизу міст Фуа та Кефрайя, а також неподалік Дамаска в населених пунктах Забадані, Мадайя та Муадамія.

Ці конвої везуть необхідні речі для надання допомоги десяткам тисяч сирійців, які опинилися в облозі, підкреслив Тонер.

"Я хотів би уточнити, що це лише перший крок у розв'язанні суттєвої проблеми гуманітарної підтримки оточених регіонів, і, по-правді, це та проблема, якої могло б і не бути, якщо б режим Асада надав би цей доступ раніше", - зауважив представник Держдепу.

У цьому зв'язку він висловив занепокоєння, що сирійський режим дозволив лише тимчасовий доступ до громад, які перебувають у облозі.

"Ми хотіли би, щоб цей доступ був постійним", - підсумував Тонер.

Нагадаємо: про те, що уряд Сирії дозволив доставити гуманітарні вантажі до оточених територій в країні, стало відомо у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-