У ВООЗ кажуть, що вірус Зіка «з’їсть» $56 мільйонів

У ВООЗ кажуть, що вірус Зіка «з’їсть» $56 мільйонів

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що для боротьби з поширенням вірусу Зіка необхідно 56 млн дол.

Про це повідомляє прес-служба організації.

«ВООЗ повідомляє, що для реалізації Основ стратегічного плану реагування і спільних операцій необхідно 56 млн дол., з яких 25 млн дол. надасть ВООЗ і 31 млн дол. профінансують ключові партнери», - йдеться у повідомленні.

Ця стратегія спрямована на мобілізацію та координацію партнерів, експертів і ресурсів, щоб допомогти країнам посилити контроль за вірусом Зіка і боротьбу з наслідками ураження; покращити надання медичної допомоги постраждалим; провести дослідження й розробити вакцини, засоби діагностики і терапії.

Вірус Зіка вперше був виявлений в Уганді в 1947 році. Захворювання переноситься комарами і особливо небезпечне для вагітних жінок, у плоду яких може розвинутися мікроцефалія. Ознаки хвороби включають легкий головний біль, плямистий висип, нетривалу гарячку без виразної інтоксикації, нездужання, кон'юнктивіт і біль в суглобах.

Вакцини від Зіка не існує.

Нагадаємо, хворобу виявили вже у 21 країні Карибського басейну, Північної і Південної Америки, а також у жителів кількох країн Європейського Союзу, Китаю і Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-